Ελληνικο Μελι Α.Ε.

meli-mastic

  • Μέλι με φυσική Μαστίχα Χίου

Το μέλι σαν τροφή του ανθρώπου είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Δίνει ενέργεια στους μύες, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα. Η τακτική χρήση του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής. Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις. Και σήμερα αναγνωρίζεται η θεραπευτική του αξία στην καθ’ έξιν δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες, αναιμία, αδενοπάθεια και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού. Η άποψη αυτή είναι διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο και το σπουδαιότερο είναι τεκμηριωμένη και από επιστήμονες. Έτσι σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί η δράση του μελιού ως τροφή και φάρμακο σε διάφορες κλινικές περιπτώσεις ο Duisberg (1967) διέκρινε τις παρακάτω περιπτώσεις.

  1. Το μέλι δρα κατά της κοπώσεως και αυτό πετυχαίνεται με αποθήκευση της φρουκτόζης που περιέχει στο συκώτι ως γλυκογόνο. Εκεί μετατρέπεται σε γλυκόζη, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητα της στο αίμα.
  2. Ευκολύνει την αφομοίωση του ασβεστίου, δραστηριοποιεί την οστεοποίηση.
  3. Γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις και γενικά έχει ευεργετική επίδραση και στην καρδιά, αυξάνει τις αιμογλοβίνες του αίματος και τη μυϊκή δύναμη, κ.α.
  4. Σε εξωτερική χρήση θεραπεύει τα εγκαύματα, τις πληγές και τις ρινοφαρυγγικές παθήσεις χάρη στην ινχιδίνη (inhidine) που του προσδίδει βακτηριοστατικές ιδιότητες.

Το μέλι, λοιπόν, είναι το βασικό προϊόν στην μελισσοκομία αλλά και ένας πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπινου οργανισμού.

Μαστίχα Χίου

Η φυσική ρητίνη του δέντρου Pistacia Lentiscus Var Chia, το οποίο φυτεύεται μόνο στο νησί της Χίου. Προϊόν Π.Ο.Π*. Ένα μοναδικό φυσικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ιδιότητες και οφέλη.

Με ορθές και επιστημονικά αποδεκτές μεθόδους βασισμένες σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών και κλινικών μελετών αποκαλύπτουν ότι η φυσική μαστίχα Χίου και το Μαστιχέλαιο διαθέτουν πολλαπλές και ενεργητικές ιδιότητες.

  • Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού και γαστρεντερικού συστήματος και βοηθά στη καλύτερη πέψη
  • Συμβάλει αποτελεσματικά στη στοματική υγιεινή
  • Έχει σημαντική αντιμικροβιακή δράση
  • Έχει αντιξειδωτικές ιδιότητες
  • Συμβάλει στην ανάπλαση της επιδερμίδας
  • Συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης ( LDL)
  • Ενισχύει και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Πηγή:  Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Όλες οι επιστημονικές έρευνες είναι αναρτημένες στο Gummastic

 mastixa-englishΠροϊόν Μελιού με φυσική Μαστίχα Χίου

Η εταιρία Ελληνικό Μέλι Α.Ε. σε συνεργασία με τον αγροτικό συνεταιρισμό μαστίχας Χίου δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και στη διεθνή αγορά ένα μοναδικό φυσικό προϊόν μελιού με φυσική μαστίχα Χίου. Καταφέραμε να συνδυάσουμε μέσα σε ένα μοναδικό προϊόν τις ευεργετικές ιδιότητες, των  πολυτιμότερων και θρεπτικότερων αγαθών της φύσης. Ίσως ο πιο δυνατός και υγιεινός συνδυασμός ωφέλιμων ιδιοτήτων για  την ευεξία και τη καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Το μέλι με φυσική μαστίχα Χίου προσφέρεται και εντάσσεται στην Ελληνική κουζίνα δίνοντας ένα μοναδικό χαρακτήρα στις συνταγές  σας, παραδοσιακές και νέες.

  1. Χρησιμοποιήστε το για βινεγκρέτ στις σαλάτες σας και για  γευστικότατο επιδόρπιο στο παγωτό, το γιαούρτι και το ψωμί σας.
  2. Φτιάξτε υπέροχα γλυκά με μοναδική γεύση και άρωμα.
  3. Απολαύστε το στο ζεστό ρόφημα σας, τσάι και γάλα.
  4. Πειραματιστείτε σε πλειάδα φαγητών με την μοναδικότητα της γεύσης που παρέχει.

Το Προϊόν Μελιού με φυσική μαστίχα Χίου διατίθεται σε επιλεγμένα super market καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα τροφίμων και βιολογικών προϊόντων.

*Η Μαστίχα Χίου από το 1997, έχει χαρακτηρισθεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), βάσει του υπ’ αριθμ. 123/1997 Κανονισμού (L0224/24-1- 97) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει  καταχωρηθεί  στον σχετικό Κοινοτικό Κατάλογο των Προϊόντων Π.Ο.Π.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Ως Π.Ο.Π χαρακτηρίζεται το προϊόν, του οποίου τα χαρακτηριστικά οφείλονται κυρίως ή αποκλειστικά στο γεωγραφικό περιβάλλον,  ενώ η παραγωγή, η μεταποίηση και η επεξεργασία του λαμβάνουν χώρα σε οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή. Σύμφωνα με τον παραπάνω κανονισμό η Μαστίχα Χίου προστατεύεται από την πώληση οιασδήποτε ανταγωνιστικής απομίμησης που θα υπεξαιρούσε τη φήμη της Ονομασίας Προέλευσης.