Ελληνικο Μελι Α.Ε.

honey-krokos-kozanis

  • Μέλι με Βιολογικό Κρόκο Κοζάνης

Το μέλι σαν τροφή του ανθρώπου είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Δίνει ενέργεια στους μύες, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα. Η τακτική χρήση του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής. Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις.

Και σήμερα αναγνωρίζεται η θεραπευτική του αξία στην καθ’ έξιν δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες, αναιμία, αδενοπάθεια και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού. Η άποψη αυτή είναι διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο και το σπουδαιότερο είναι τεκμηριωμένη και από επιστήμονες. Έτσι σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί η δράση του μελιού ως τροφή και φάρμακο σε διάφορες κλινικές περιπτώσεις ο Duisberg (1967) διέκρινε τις παρακάτω περιπτώσεις:

  1. Το μέλι δρα κατά της κοπώσεως και αυτό πετυχαίνεται με αποθήκευση της φρουκτόζης που περιέχει στο συκώτι ως γλυκογόνο. Εκεί μετατρέπεται σε γλυκόζη, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητα της στο αίμα. Ευκολύνει την αφομοίωση του ασβεστίου, δραστηριοποιεί την οστεοποίηση.
  2. Γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις και γενικά έχει ευεργετική επίδραση και στην καρδιά, αυξάνει τις αιμογλοβίνες του αίματος και τη μυϊκή δύναμη, κ.α
  3. Σε εξωτερική χρήση θεραπεύει τα εγκαύματα, τις πληγές και τις ρινοφαρυγγικές παθήσεις χάρη στην ινχιδίνη (inhidine) που του προσδίδει βακτηριοστατικές ιδιότητες. Το μέλι, λοιπόν, είναι το βασικό προϊόν στην μελισσοκομία αλλά και ένας πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπινου οργανισμού.


Βιολογικός Κρόκος Κοζάνης (CROCUS SATIVUS L.)

Saffron flowerΕίναι ένα από τα πιο σπάνια φαρμακευτικά φυτά. Τα αποξηραμένα στίγματα του λουλουδιού αποτελούν τον πολύτιμο κρόκο ή σαφράν ή ζαφορά ή σαφράνι. Εδώ και τριακόσια χρόνια ο κρόκος Κοζάνης καλλιεργείται και αναπτύσσεται αποκλειστικά στο Ν. Κοζάνης. Η άριστη ποιότητά του τον κατατάσσει πρώτο βιολογικό κρόκο στον κόσμο. Προϊόν Π.Ο.Π.

Ένα μοναδικό φυσικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ιδιότητες και οφέλη.

Με ορθές και επιστημονικά αποδεκτές μεθόδους βασισμένες σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών και κλινικών μελετών αποκαλύπτουν ότι ο βιολογικός κρόκος Κοζάνης διαθέτει πολλαπλές και ευεργητικές ιδιότητες.

  • Έχει σημαντική αντικαρκινική δράση. Μέχρι στιγμής, η μελέτη της βιολογικής δραστικότητας των φυσικών υδατοδιαλυτών καροτενοειδών του κρόκου έδειξε ότι αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό και ταυτόχρονα διαφοροποιούν τα ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα των σειρών Κ562 και Ηί-60 (λευχαιμικά κύτταρα)
  • Δρα ως αφροδισιακό, τονωτικό και δυναμωτικό. Βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης, στην πέψη, σε κρίσεις άσθματος, στη ναυτία, στο πρήξιμο της νεογιλής οδοντοφυΐας, είναι εμμηναγωγό, αντιπυρετικό και δυναμωτικό.
  • Έχει αντιθρομβωτική δράση, αποτέλεσμα της αντιαιμοπεταλικής δράσης που παρατηρήθηκε σε εργαστηριακό επίπεδο. Στη δράση αυτή αποδίδεται η μειωμένη συχνότητα καρδιαγγειακών επεισοδίων στη Valencia της Ισπανίας όπου η κατανάλωση κρόκου είναι μεγάλη. Παράλληλα, διαπιστώθηκε και η αντιπηκτική δράση του.
  • Συμβάλει στη φυσιολογική εγκεφαλική λειτουργία (στην Ιαπωνία ήδη κυκλοφορεί επίσημα σχετικό σκεύασμα)
  • Συμβάλει αποτελεσματικά στη στοματική υγιεινή και ανακουφίζει από τις ενοχλήσεις κατά την οδοντοφυΐα(σχετικό σκεύασμα κυκλοφορεί στην Ευρώπη).
  • Συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης ( LDL)
  • Έχει σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση
  • Βοηθά στην καλύτερη πέψη
  • Έχει αντιγηραντική δράση
  • Έχει αντιξειδωτικές ιδιότητες
  • Συμβάλει στην ανάπλαση της επιδερμίδας
  • Ενισχύει και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, όπως αναφέρεται σε αιγυπτιακό πάπυρο που χρονολογείται από το 1550 π.Χ., ενώ αποτελούσε απαραίτητο συστατικό στα ιατρικά παρασκευάσματα του  Ιπποκράτη, του Διοσκουρίδη και του Γαληνού, οι οποίοι τον συνιστούσαν ως παυσίπονο, αντιπυρετικό, υπνωτικό, εμμηναγωγό, επουλωτικό.

krokos-englishΠροιόν Μελιού με Βιολογικό Κρόκο Κοζάνης

Η εταιρία Ελληνικό Μέλι Α.Ε. σε συνεργασία με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και στη διεθνή αγορά ένα μοναδικό φυσικό προιόν μελιού με Βιολογικό Κρόκο Κοζάνης. Καταφέραμε να συνδυάσουμε μέσα σε ένα μοναδικό προιόν τις ευεργετικές ιδιότητες, των πολυτιμότερων και θρεπτικότερων αγαθών της φύσης. Ίσως ο πιο δυνατός και υγιεινός συνδυασμός ωφέλιμων ιδιοτήτων για την ευεξία και τη καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Το μέλι με Βιολογικό Κρόκο Κοζάνης προσφέρεται και εντάσσεται στην Ελληνική κουζίνα δίνοντας ένα μοναδικό χαρακτήρα στις συνταγές σας, παραδοσιακές και νέες.
Χρησιμοποιήστε το για βινεγκρέτ στις σαλάτες σας και για γευστικότατο επιδόρπιο στο παγωτό, το γιαούρτι και το ψωμί σας. Φτιάξτε υπέροχα γλυκά με μοναδική γεύση και άρωμα. Απολαύστε το στο ζεστό ρόφημα
σας, τσάι και γάλα. Πειραματιστείτε σε πλειάδα φαγητών με την μοναδικότητα της γεύσης που παρέχει.

Το Προϊόν Μελιού με Βιολογικό Κρόκο Κοζάνης διατίθενται σε επιλεγμένα super market καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα τροφίμων και βιολογικών προϊόντων.

Στα πλαίσια ισορροπημένης διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής.

Για εμάς τους Έλληνες είναι πάντα ο κρόκος, ο φίλος του θεού Ερμή, η ξεχωριστή μοσχοβολιά των αιγιοπελαγίτικων κουλουριών της Λαμπρής, ένα από τα 58 αρώματα που χρησιμοποιεί το Πατριαρχείο για την παρασκευή του Αγίου Μύρου. Είναι επίσης η δυναμική Κοζανίτικη καλλιέργεια που φέρνει στις διεθνείς αγορές την ξεχωριστή απόλαυση των απανταχού gourmet. Ένας ακόμα ελληνικός θησαυρός.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ